sobota, 9. marec 2002

Novosti na področju poslovne informatike



Okrogla miza o izobraževanju računalniškega kadra je vzbudila največ zanimanja


Društvo ekonomistov Ljubljana je organiziralo 18. do 20. aprila 1984 v Portorožu že 13. posvetovanje o ekonomiki in organizaciji v združenega dela.

Beseda je tekla o problemih organiziranja računalniško zasnovanih informacijskih sistemov. Seveda pa to posvetovanje ni bilo prvo, ki bi odpiralo tako aktualno temo. Prizadevno društvo ljubljanskih ekonomistov je že nekajkrat obravnavalo računalništvo na svojih sestankih ali posvetovanjih. To pot je bilo posvetovanje razdeljeno na sledeče dele:


  • organizacija dela v računalniško zasnovanem informacijskem sistemu,
  • varnost podatkov in informacij v računalniško zasnovanem informacijskem sistemu,
  • usklajevanje podatkov in informacij v družbenem sistemu informiranja
  • kontrola in revizija poslovanja v pogojih računalniško zasnovanega informacijskega sistema.


Organizirana je bila tudi okrogla miza na temo izobraževanja računalniškega kadra in je vzbudila še največ zanimanja. Prisotnih je bilo precej univerzitetnih profesorjev, ki so opisali razvoj in problematiko informatike ter istočasno obravnavali razvoj kadrov ter osnovna izhodišča in smer nadaljnjega izobraževanja. Na temo usklajevanje podatkov in informacij je pripravila referat tudi delavka iz Centrale v Ljubljani in to o Informacijskem sistemu službe družbenega knjigovodstva v družbenem sistemu informiranja. S tem referatom je služba nekako zaokrožila celoletno prizadevanje obveščanja najširše javnosti o funkciji in nalogah SDK v družbenem sistemu informiranja.

Društvo je že drugič pripravilo tudi pregled inovacij in izdelanih projektov na področju poslovne informatike. SDK je sodelovala s projektom ELKA, ki je bil izdelan v SDK SERC.

Posvetovanja se je udeležilo okrog 500 ekonomistov in med njimi tudi večina vodij AOP naših podružnic.


Maj 1984


Ni komentarjev:

Objavite komentar