nedelja, 7. julij 2002

Nagrada SDKJ


Maj 1977

Višemu organizatoru AROPS-a za računare Burruughs, pripalo je posebnu priznanje i novčana nagrada u iznosu od 10.000 dinara, za izvanredan doprinos unapredjenja metoda rada u obavljanju poslova Službe na sredstvima za automatsku obradu podataka, a naročito prilikom prelaska organizacionih jedinica Službe na automatsku obradu podataka.

Na izvršavanje ovih i svih drugih zadataka drug ispoljava izuzetno zalaganje, visok osečaj odgovornosti za svoj rad i izvršavanje zadataka u celini, izuzetan smisao za oučavanje suštine problema i izvanrednu sposobnost za njihovo rešavanje, pri čemu radnim zadacima često podredjuje svoje slobodno vreme.

Dobrim delom je samoinicijativno i samostalno razradio model i organizaciju prelaska organizacionih jedinica Slučbe na automatsku obradu podataka sa računarima Burroughs. U sklopu toga, pripremio je poseban priručnik u kojem su razradjena uputstva za organizovanje rada za prelazak na automatsku obradu podataka kao i za samo izvodjenje automatske obrade. Metod koji je razradio kao i priručnik poslužili su za obuku organizatora iz republičkih i pokrajinskih službi na seminarima koje je takodje vodio.

Veliki je lični doprinos na organizaciji prevodjenja poslova na avtomatsku obradu u filijalama Kutina, Kotor, a delimično i Dubrovnik. Viši organizator spada medju najzaslužnije radnike SDKJ i za konstantnu ažurnost programskog paketa automatizacije redovnih operativnih poslova Službe na računarima Burroughs, kao i za osamostaljivanje radnika Službe za njegovo održavanje i razvijanje.

~~~~~~~~~~~~~~

V maju 1977 je bilo 10.000 jugoslovanskih dinarjev po približnem preračunu avgusta 2013 enakovredno dobrih 5.100 EURO.

Ima kdo ustreznejši podatke ozirom preračun?


Ni komentarjev:

Objavite komentar