četrtek, 2. januar 2003

Opis tehnične izboljšave [3]

Opis tehnične izboljšave


Prototipna rešitev on-line informacijskih servisov SDK obsega organizacijo in programski del. Pri končni izvedbi sta sodelovali podjetji Merkur iz Kranja in Kovinotehna iz Celja kot poskusni lokaciji zunaj SDK, vseskozi pa PTT podjetje Ljubljana in SDK Centrala v Ljubljani. Prototipna rešitev se je razvijala od leta 1989 in obsega

- zajem in kontrolo splošnega prenosnega naloga v podjetju,

- prenos naloga v X.400 poštni predal SDK,

- prevzem naloga iz poštnega predala in vključitev v obdelavo plačilnega prometa,

- obdelavo,

- pošiljanje obvestil o opravljeni transakciji v poštna predala podjetij,

- vpogled v stanje računa podjetij (za banko račun banke in računi njenih komitentov, če jo pooblastijo),

- vpogled v register imetnikov računov (RIR) in  - vpogled v zbirke podatkov pod SQL/DS.


Prototip je toliko izpopolnjen, da je primeren za poskusno uvedbo v poslovanje podjetij in SDK, ter da bi bil lahko naslednji korak v razvoju le še poskusno delo. Druge funkcije OLISS, ki so tudi že razvite in so bile javno prikazane, je mogoče v prototip vključiti brez bistvenih težav.

Bistvena prednost rešitve pred drugimi je v tem, da je sistem zaščite izpopolnjen in omogoča zaščito finančnih transakcij, ki so nečitljive za vse razen za udeleženca v finančni transakciji. Rešitev ni vezana na izmenjavanje podatkov med pravnimi osebami, temveč jo je mogoče uporabiti tudi za izmenjavanje podatkov znotraj SDK in sicer za vse funkcije, ki so sicer na voljo pravnim osebam.

Ni komentarjev:

Objavite komentar